Her kommer noen nye bilder fra diverse. Aster blomstene har virkelig blitt flotte og med skarpe fine farger. Hekkebuskene fortsetter å vokse litt og litt, selv om noen av syrinbuskene fikk juling fra gravearbeid ved siden av vegen i sommer.Vi har høstet masse jordbær, 5-6 fine velsmakende agurker, og fått både rips og solbær. Bjørnebærbuskene har vokst enormt, men det er tvilsomt om bærene rekker å komme helt i mål før kulden setter inn.

Bildet over er fra en nyplantet solbærbuske tatt fra moren og faren min sin gamle solbærbuske.

Solsikker har det blitt en del av og de koser seg denne uken i skrivende stund. Thujaene har blitt målt og det viser seg at de fleste har vokset ca. 25 cm siden i vår.

Klematisen (klatreplanten) har endelig fått 3 blomster og flere er i anmarsj. Morsomt at en fikk se det før snøen kommer. Stiklinger fra jordbærplantene har det blitt nok av, og på grunn av dårlig samvittighet av å kaste alt sammen, er noen tatt vare på og satt i drivhus. Det spørs om de overlever, men en får nå bare se hva som skjer med dem.

Sukkertene er ryddet vekk, etter å ha gitt flere hundre saftige munnfuller gjennom slutten av sommeren og til nå. Barna elsker å spise dem, sammen med jordbær, rips. Solbær har til nå bare vært likt av meg selv. Jeg har vært på bærsanking hos diverse familiemedlemmer rundt omkring. Det ble totalt ca. 6 kilo, og det er laget saft av alt dette, totalt 8 flasker på 0.7 liter. Ufattelig hvor mye sukker det gikk med, men sånn må det bare bli for den som ikke liker sur smak.

Jeg har også plukket nesten 10 kilo med rips fra diverse kilder, men vet enda ikke om jeg gidder å lage noe ut av dem. Det er ikke så populært med rips her i familien, og det er mye arbeid med det.

Ellers ser det ikke ut som bringebærplantene har trivdes så godt der de stod før, så disse har blitt flyttet til et litt tørrere sted. Jordbærplanter har blitt flyttet til der hvor det ble plantet gulrøtter. Gulrøttene ble det ingen ting av, de greide liksom ikke å vokse noe særlig så det prosjektet ble avsluttet brått.